Southern Belle – Music & history

Southern Belle – Music & history

€1445 per persoon

Een werkelijke droomreis voor de liefhebbers van muziek, cultuur en geschiedenis. Ontdek in het kleurrijke Amerikaanse Zuiden meer over de jazz, blues en coutry muziek, de schat aan historische gebouwen, herenhuizen, tuinen en plantages en uitstekende Cajun-Creoolse keuken.

14 dagen
1
Dag 1 Brussel – Atlanta
Heenvlucht met als bestemming Atlanta, Georgia. Pik uw huurwagen op en begeef u naar uw hotel. Deze bruisende metropool biedt u een heerlijke mix van rijke geschiedenis en hedendaagse cultuur. Geniet van de rest van de dag om de charmante Midtown en de luxueuze Buckhead buurten te verkennen.
2
Dag 2 Atlanta – Nashville
Uw avontuur leidt u vandaag naar Nashville, ook wel gekend als Music City, het hart en ziel van de country muziek. Bezoek zeker het Country Music Hall of Fame en Museum waar u de 2 eeuwen oude geschiedenis van de country muziek ontdekt. Ook het Historic RCA Studio B “The Home of 1000 Hits” mag u als muziekliefhebber zeker niet missen. ’s Avonds kan u een cruise met diner boeken op een raderstoomboot of van een theatervoorstelling en diner genieten.  
3
Dag 3 Nashville – Memphis
Na de bakermat van de country muziek ontdekt u de thuisbasis van de blues, Memphis. Als eerste tussenstop moet u zeker Graceland bezoeken, het legendarische verblijf van Elvis Presley. Daarna kan u de geboorteplaats van Rock ’n Roll in de “Birthplace of Rock ’n Roll” van de Sun Studios bezoeken en genieten van een boeiende tour met enkele van de eerste audio opnames. Met de raderstoomboot, paardenkoets of bus kan u een sightseeing tour boeken om de stad rustig te ontdekken. Kuier in de Beale Street, de historische straat waar er al meer dan een halve eeuw blues muziek wordt gespeeld.
4
Dag 4 Memphis – Vicksburg
Vandaag ontdekt u een schat aan geschiedenis in Vicksburg. U kan nog steeds een glimp opvangen van haar vervlogen glorietijdperk dankzij het Old Court House Museum, de talrijke historische kerken waarvan 2 met Tiffany ruiten, overheidsgebouwen en imposante herenhuizen uit de 19de eeuw en de prachtige tuinen. Voor de geschiedenisliefhebbers is er het Vicksburg National Military Park en zijn talrijke monumenten en het Vicksburg Battlefield Museum met overblijfselen van een bewapende raderstoomboot met kanongeschut, de USS Cairo, de film “Vanishing Glory” die het leven van burgers onder de belegering onthult en tevens een diorama van de belegering van Vicksburg van 1863.
5
Dag 5 Vicksburg – Natchez
Reis door naar de stad Natchez, de oudste permanente nederzetting langs de Mississippi rivier. Natchez is beroemd voor haar talrijke goed bewaarde huizen van voor de Burgeroorlog, de zogenaamde antebellum homes. Bezichtig zeker het Stanton Hall van 1857, één van de prachtigste paleisachtige vooroorlogse huizen. Het interieur is wordt nog steeds gesierd door de originele inrichting en meubilair en Natchez antiquiteiten. Vergeet zeker niet de plaatselijke lekkernij te proeven, de pecannoot.
6
Dag 6 Natchez – New Orleans
Vandaag bereikt u de hoofdstad van Louisiana, Baton Rouge, aan de oevers van de Mississippi rivier. Ontdek de rijke geschiedenis en proef zeker de authentieke Cajun-Creoolse keuken. Reis door naar New Orleans, een moderne stad met een historische ziel. Ontdek tijdens een optionele excursie het unieke ecosysteem van de Atchafalaya rivier in het gezelschap van fauna en flora experten van Louisiana en ontmoet 38 soorten vogels en zoogdieren; naargelang het seizoen kan u er ook alligators ontmoeten. Wandel ’s avonds langs in het kloppende hart van de jazz in New Orleans, de beroemde Bourbon Street en waag een gokje in het casino.
7
Dag 7 New Orleans
Voor de avontuurlijke is er de mogelijkheid om het moeras en de fauna te ontdekken tijdens een wildlife tour in de mysterieuze waterwegen van de bayous. De zeedieren kan u bezichtigen in het Audubon Aquarium of the Americas, een uniek museum in Amerika met 600 soorten en 15.000 specimenen. Neem een kijkje achter de schermen van het wereldberoemde Mardi Gras carnaval en ontdek de geschiedenis en tradities van de artiesten, de kostuumontwerpers en de praalwagens. Op voorhand te boeken.
8
Dag 8 New Orleans – Fort Walton Beach
Reis door naar de beroemde witte zandstranden en smaragdgroene water van Fort Walton Beach. Deze parel aan de Florida Emerald Coast biedt prachtige strandparken, tal van wateractiviteiten en een werkelijke vloot plezierschepen. In de talrijke restaurants en cafés aan de waterkant kan u van de altijd verse vissen en zeevruchten genieten. Rust uit aan een glinsterend zwembad, speel een potje golf en bewonder de prachtige zonsondergang boven de Golf van Mexico.
9
Dag 9 Fort Walton Beach – Tallahassee
Verlaat Fort Walton Beach en reis door richting Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Tallahassee biedt u een unieke kijk op het andere Florida met haar talrijke universiteiten en wetenschappelijke bijdragen zoals het centrum voor luchtvaart en bouwkunde, een 5 verdiepingen hoog IMAX cinema, het planetarium, het Geschiedenis en Natuurkunde Museum.
10
Dag 10 Tallahassee – Savannah
Vandaag ontdekt u Georgia en de zuiderse gastvrijheid van het charmante Savannah. Het historische district telt 22 pleinen en talrijke kasseistraatjes die u terug in de tijd meenemen. Trolleybusjes zijn een uitstekende manier om de stad en haar boeiende verleden te ontdekken. ’s Nachts zijn er griezeltochten die u samen met een gids kan ondernemen, op voorhand te boeken. Overal ontdekt u prachtige Victoriaanse architectuur, met altijd een boeiend verhaal, soms droevig en soms mysterieus.
11
Dag 11 Savannah – Charleston
Onderweg naar Charleston loont het om het unieke Beaufort en de bijna 100 historische vooroorlogse huizen te bezoeken. Leer meer over de architectuur, de tuinen van de talrijke historische gebouwen, slenter langs de winkelstraat King Street in de Downtown buurt en ontdek het memorial van de Burgeroorlog aan de Battery.
12
Dag 12 Charleston – Atlanta
Eénmaal in Atlanta kan u de Martin Luther King Jr. National Historic Site en de Sweet Auburn District buurt bezoeken en meer leren over de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. De historische buurt Roswell biedt een bezoekerscentrum en meerdere vooroorlogse huizen die u graag verwelkomen. Proef de vroegere en de huidige smaken van de Coca-Cola producten in de NEW World van Coca-Cola en bezoek CNN Atlanta met een tour achter de schermen. Ten oosten van de stad bevindt zich de beroemde Stone Mountain. Bewonder ‘s werelds grootste monoliet met in de rots uitgekerfde beelden van de helden van de Geconfedereerden.
13
Dag 13 Atlanta – Brussel
Laatste kans om Atlanta te bezoeken en te shoppen voor u zich naar de luchthaven begeeft. Bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Huurwagen
 • Verzekering voor huurwagen
 • Extra bestuurder inclusief
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • One-way cost huurwagen
 • Lokale taksen  You don't have permission to register