Rondreis Peru

Rondreis Peru

€2450 per persoon

Peru is zonder twijfel één der meest indrukwekkende landen van Zuid-Amerika. Cultuurfanaten kijken hun ogen uit bij de overblijfselen van oude beschavingen, waarvan de Inca’s het meest tot de verbeelding speken. Het grootse Andesgebergte, met eeuwig besneeuwde toppen en diepe canyons worden er afgewisseld door de groene natuur van de Amazone.

Natuurliefhebbers halen hun hart op aan de vele wandel- en trekmogelijkheden rond Huaraz, Machu Picchu en in de Colca Canyon. Ook de koloniale steden zoals Arequipa en Cuzco zijn een must tijdens deze rondreis. Peru heeft alle ingrediënten om van deze rondreis een unieke reis te maken!

18 dagen
 • Bestemming
 • Inbegrepen
  Gids
  Internationale vluchten
  Ontbijt
  Toegangsgelden
 • Niet inbegrepen
  Alle overnachtingen
  Annulatie- en/of bijstandsverzekering
  Gids & excursies in Havana
  Huurwagen
  Lokale taksen
  Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
  Transfers ter plaatse
  Vermelde maaltijden
  Verzorgde reisdocumenten
1
Dag 1 - 2  Aankomst Lima
Aankomst in Lima George Chavez luchthaven, onze contactpersoon in Lima haalt je op bij de luchthaven en brengt je naar je eerste hotel in Miraflores (het ‘luxe-gedeelte’ van Lima). Deze ochtend doe je een city tour. Je bezoekt de Plaza Mayor, de kathedraal, modern en oud Lima, het Parque del Amor... Je hebt de tijd om de fascinerende hoofdstad van Peru te ontdekken. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking, ruim negen miljoen inwoners. In de voor- of namiddag bezoek je met een Engelstalige gids het prachtig koloniale centrum van Lima, de Plaza de Armas en Plaza San Martin /kathedraal/ de San Franciscokerk met de bijbehorende catacomben en het presidentiële paleis.
2
Dag 3  Paracas
Transfer naar busstation en luxr crus del sur bus naar Paracas. Een rit van 4u (in 4* privé vervoer). Transfer naar jullie hotel. Vrije tijd om te wandelen op de boulevard, genieten van een prachtige zonsondergang of een heerlijk visje eten.
3
Dag 4 Paracas/ Nasca
Wandel naar de haven van Pisco waar je om 8u 's morgens de boot neemt naar de Ballestas eilanden met honderden zeeleeuwen en vogels en schitterende rotsformaties. Deze rotsformaties worden daarom wel eens vergeleken met de kleine Galapagoseilanden. De meest voorkomende dieren zijn zeehonden, pelikanen, aalscholvers, jan van genten, pinguïns en andere vogelsoorten die de rotsen gebruiken als broed- en rustplaats. De grote hoeveelheid vogelpoep lokt miljoenen vissen aan, die als voer dienen voor de vogels, maar die ook al jarenlang gebruikt worden als kunstmest. Deze mest is één van de grootste exportproducten van Peru! Je vaart met een speedboot naar de eilanden en wordt begeleid door een Engelstalige dierenexpert. Om het gevoelige ecosysteem te beschermen mag je niet op de eilanden zelf komen. Op de heenweg vaart de boot langs de 100 m hoge ‘Kandelaar’, een grote tekening in het woestijnzand op een heuvel langs de kust. Nadien neem je privé vervoer naar Nasca met stop in Huacachina waar je optioneel een zandbuggy tour kan doen en de Pisco brouwerij kan bezoeken.
4
Dag 5 Nazca - nachtbus naar Arequipa
Vandaag kun je, naargelang de weersomstandigheden, een vlucht maken over de fantastische Nazca lijnen, dit is ook de reden waarom dit dorp beroemd is geworden. Niemand kan met zekerheid iets zeggen over de oorsprong van de Nazca-lijnen en tekeningen in het woestijnzand. Sommigen beweren dat de afbeeldingen in het zand gemaakt zijn door een pre-Columbiaans volk ter verering van hun goden. De beste en spectaculairste manier om de Nazca lijnen en figuren te aanschouwen is vanuit de lucht, al kan dit incidenteel niet door de mist. Deze vlucht gebeurt in kleine vliegtuigjes per 3 of 5 personen en duurt ongeveer 30 min. In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Er zijn enorme afbeeldingen van onder andere een spin, een 90 meter grote aap, een astronaut en walvis te bewonderen. Vanaf de grond zie je alleen lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, tot tekeningen samensmelten. In de namiddag bezoek aan het Chauchilla kerkhof.
5
Dag 6 -7 Arequipa
Aankomst rond 7u. Transfer naar hotel. Je kan Arequipa zelfstandig bezoeken om aan de hoogte te wennen! Je hebt tijd om deze koloniale stad te ontdekken. Arequipa ligt op 2325 m in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal. Arequipa is voor Peruaanse begrippen een moderne, rijke stad, maar heeft nog een prachtig koloniaal centrum. Vergeet het Santa Catalina klooster niet te bezoeken. Het is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen, een stad op zich, het beslaat ca. 20.000 m². Zeker de trots van Arequipa, de mummie “Juanita”, de mummie van een jong Inca meisje, in het museum Santuarios Andinos is de moeite om te bezoeken. Zij werd ooit door de Inca's geofferd aan de vulkaan om deze gunstig te stemmen. De mummie is zo goed bewaard gebleven, omdat ze al die jaren bevroren onder een ijskap heeft gelegen. Probeer hier ook een keer de lokale specialiteit "Alpacca' in één van de vele gezellige restaurantjes.
6
Dag 8 Arequipa - bezoek Colca Canyon - Chivay
Je bezoekt de Colca Canyon twee dagen in groep met Engelstalige gids. De eerste dag vertrek je vroeg in de ochtend vanaf het hotel en ga je naar Chivay. We stijgen behoorlijk en zien het landschap veranderen. We bereiken een reservaat waar je lama’s, alpaca's en vicuña's kunt zien. Dit zijn wilde verwanten van de gedomesticeerde lama’s en alpaca’s. Vicuña's zijn ranke, elegante dieren en hun wol is de fijnste en kostbaarste ter wereld. Boven is er een pas van 4800 meter waar we stoppen om te genieten van het uitzicht over de besneeuwde bergtoppen en vulkanen. Deze tocht is fysiek vrij zwaar vanwege de hoogte, het hoogste punt is 4800 meter. Maar het dorpje Chivay, waar we overnachten, ligt op ca. 3600 meter. De lokale indianen dragen hier kleurrijke traditionele kleding en speciale hoeden die kenmerkend zijn voor deze omgeving. In de namiddag kan je nagenieten van je dag in de heerlijke warmwaterbronnen. 's Avonds is er de mogelijkheid om van de lokale folklore en gastronomie te proeven.
7
Dag 9  Chivay - bezoek Cruz del Condor - Puno
We staan zeer vroeg op, om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal pre-Inca terrassen in deze uiterst spectaculaire canyon, de diepste ter wereld! De terrassen waren de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij de “Cruz del Condor”, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Dit zijn imposante dieren met een vleugelspanwijdte van meer dan drie meter. De condors maken gebruik van de ochtendthermiek om zich in grote cirkels omhoog te laten voeren langs de bergwand. Let op: het is en blijft natuur, zodoende kunnen we niets garanderen, maar de canyon en de omgeving zijn zeker een bezoek waard. Transfer naar je hotel in Puno.
8
Dag 10 - 11  Puno - bezoek Uros amantani eilanden
Vandaag vertrek je na het ontbijt voor een tocht over het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld, ”het Titicacameer”. Je kunt een bezoek brengen aan de Uros eilanden. De Uros-stam leeft afgescheiden op het Titicacameer, ze leven er van visvangst en handel met het vasteland. Een bezoek aan deze eilanden is toch wel een unieke ervaring. De ca. 300 inwoners leven op drijvende eilanden van totora-riet waarop de kleine huisjes volledig in riet gebouwd zijn, evenals de boten. Als je over het eiland loopt voel je de zachte grond onder je voeten bewegen. Het riet wordt ook gegeten. Het spreekt voor zich dat de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag. Op het grootste eiland staan zelfs huizen met twee verdiepingen en een school. Vervolgens varen we naar Amantani, waar we bij een lokale familie zullen overnachten. 's Avonds klim je naar de top van het eiland voor een prachtige zonsondergang en dans je in lokale klederdracht mee met de familie. De volgende ochtend varen we naar Taquile eiland, bekend voor mannen die breien. Daar klimmen we ook naar de kam van het eiland, vanwaar we prachtig zicht over het meer hebben en de besneeuwde pieken van Bolivia kunnen zien. Nadien varen we terug naar Puno. Breng een klein cadeautje mee in vorm van fruit, rijst of melk voor de familie.
9
Dag 12  Puno - Cusco
Om 6u 's morgens is er een transfer naar het busstation: directe bus naar Cusco. Cusco betekent in de taal van de Inca´s: de navel van de wereld. Eens was de stad het machtige en religieuze centrum van de Inca´s en nog steeds ademt Cusco de mystieke sfeer van die tijd uit. In 1533 werd de Incastad veroverd door de Spanjaarden. De Spanjaarden bouwden het huidige Cusco letterlijk op de ruïnes van de oude Incastad. In veel huizen zijn dan ook delen van Incamuren verwerkt, waarin de typische Incabouwstijl onmiddellijk te herkennen is. Het loont de moeite om voor 130 Sol (± 36 EUR) het speciale ‘Cuzco Visitor Ticket’ aan te schaffen dat je toegang geeft tot vrijwel alle belangrijke monumenten, kerken en musea in de stad en de belangrijkste ruïnecomplexen in de omgeving. Grenzend aan de Plaza de Armas vind je de imposante kathedraal met daaraan de kerken El Triunfo, Jesus María en de kerk La Compañía. De Qorikancha was eens de belangrijkste en rijkste tempel van het Incarijk. Boven op de grondvesten werd de Santo Domingo kerk gebouwd maar nog steeds kun je hier het fraaie metselwerk van de tempels bewonderen. Buiten de stad liggen interessante Inca-ruïnes als Tambo Machay (een watertempel), Puca Pucara, Qenko en Sacsayhuaman. Elk jaar wordt hier het ritueel van de Incas gereconstrueerd. Dit laatste complex kijkt uit over Cusco en was eens een machtig fort en religieus centrum. Kolossale blokken graniet zijn zo gehouwen dat ze precies in elkaar passen. Deze vier ruïnes kunnen in een halve dagtocht te voet, in een city tour of per paard bezocht worden. Het straatbeeld in Cusco is met zijn vele indianen en markten heel levendig.
10
Dag 13  Cusco
Halve dag vrij om zelfstandig Cusco te verkennen. Om 12u30 doe je een halve dag city tour met een Engelstalige gids met bezoek aan de Kathedraal/ coricancha en de tempels boven Cusco: sacsaywoman /Quenqo en pucapucara.
11
Dag 14  Cuzco - bezoek aan de Heilige vallei - Ollantaytambo
Om 9u 's morgens begint de ‘Heilige Vallei tour’ met bezoek aan ruïnes en markten van Pisaq, Ollantaytambo. Deze tour duurt heel de dag en is in internationale groep. Het hotel bevindt zich ook in de Heilige Vallei.
12
Dag 15 Maras - Moray - Trein naar Aquas Calientes
Deze dag bezoeken we de Moray cirkels waar het Inca reservoir is. Ook bezoeken we de prachtig gelegen zoutpannen van Maras. In de namiddag nemen we de trein naar Aquas Calientes. Een prachtige route langs een kolkende rivier.
13
Dag 16  Machu Picchu
Na een zeer vroeg ontbijt, rond 5u30, starten we onze laatste dag vroeg door één van de eerste bussen naar boven te nemen naar de inkom van de belangrijke Inca Citadel van Machu Picchu. The “Lost City of the Incas”. Onze meertalige gids neemt je mee voor een tour door deze ruïnes van ongeveer 2 uren. Nadien heb je nog tijd om Machu Picchu zelf verder te ontdekken. Machu Picchu is de meest bekende onder de Inca ruïnes. Men denkt dat het gebouwd is rond de helft van de 15de eeuw en werd ontdekt door de Amerikaanse Historicus Hiram Bingham in 1911. In de gegidste tour bezoek je het hoofdplein, de koninklijke vertrekken, de tempel met de 3 vensters, de ronde torens, de heilige zonnetempel, de condor en de offerplaatsen. Na de gegidste tour kan je nog naar Inti Punku, de “Zonnepoort" wandelen om er de bekende foto te nemen. Na je vrije tijd wandel je naar Aguas Calientes in 45 minuten of neem je de bus voor 15 minuten. Hier kan je lunchen of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen. In de namiddag rond 16 uur neem je dan de trein terug naar Cusco of Ollantaytambo waar de transfer je na een lange maar prachtige dag terug naar je hotel in Cusco brengt.
14
Dag 17  Cuzco
Vrije dag in Cuzco.
15
Dag 18  Cuzco en terugvlucht
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.  You don't have permission to register