Seldrive Chili en zoutvlaktes Uyuni

Seldrive Chili en zoutvlaktes Uyuni

€4200 per persoon

In het land waar ‘de aarde eindigt’ vind je fascinerende zoutvlaktes, geisers en woestijnen in het noorden terwijl je in het zuiden fjorden, gletsjers, drijvende ijsmassa’s en uitgestrekte steppe bewondert.
De azuurblauwe meren, vulkanen en diepgroene bossen van het merengebied maken het plaatje compleet.

Het natuurwonder van Uyuni maakt deze reis gegarandeerd onvergetelijk!

28 dagen
1
Dag 1 Brussel - Santiago
Klaar voor vertrek? Je neemt een internationale vlucht naar Santiago.
2
Dag 2 Santiago - San Pedro
Vandaag vliegt u naar Calama. Uw transfer wacht op u in uw hotel en brengt u naar de luchthaven van Santiago. De vlucht naar Calama duurt 3 uur. Bij aankomst in Calama wacht uw transfer op u en geeft u een lift naar San Pedro in de woestijn van Atacama. U komt 1 uur en 30 minuten later aan in uw hotel. De check-in van de kamer is om 15.00 uur. U heeft vrije tijd om te lunchen voordat u vertrekt op excursie naar de Moon & Death Vallei. De Maanvallei is een excursie die je echt het gevoel geeft dat je over het oppervlak van een andere planeet loopt. U bezoekt de Cordillera de Sel en zult grote groepen rotssculpturen kruisen. Uiteindelijk komt u aan een prachtig uitzicht waar we de volledige vallei kunnen zien. Het bezoek gaat dan verder door de vallei van Mars, ook wel bekend als de vallei van de dood, die zich onderscheidt door zijn rotsformaties en door een landschap dat absoluut woestijn is. Er leven hier geen planten- of insectensoorten.  U bezoekt dan Las Tres Marias (de Drie Maria's), een interessante geologische formatie gelegen naast een oude zoutmijn. De tour eindigt bij de Grote Zandduin in de Maanvallei en biedt een prachtige kleurenshow bij zonsondergang.
3
Dag 3 -6 San Pedro - Hito Cajon
4-daagse privé rondreis Uyuni zoutvlaktes.
4
Dag 7 Santiago - Puerto Varas
Vandaag vliegt u naar Puerto Montt. Uw transfer wacht op u in uw hotel en geeft u een lift naar de luchthaven van Calama. U vliegt naar Puerto Montt met een verbinding in Santiago. Eenmaal aangekomen in Puerto Montt moet u naar de Europcar balie.  Na ontvangst vertrekt u naar Puerto Varas, op 30 minuten rijden van de luchthaven. U kunt ‘s middags nog Puerto Varas verkennen. We raden u aan om het Nationaal Park Vicente Perez Rosales te bezoeken waar u de Petrohue watervallen en het Todos los Santos meer kunt bewonderen.
5
Dag 8 Puerto Varas - Castro
Vandaag gaat u naar Castro op het eiland Chiloé. We raden u aan om vroeg in de ochtend te vertrekken. U rijdt 3 uur en 30 minuten om op uw bestemming aan te komen. Onderweg moet u een veerboot nemen tussen Pargua en Chacaco. U koopt uw tickets direct ter plaatse. Er is een vertrek om de 30 minuten. Eenmaal aangekomen in Castro kunt u uw bagage in het hotel achterlaten en beginnen met het verkennen van dit prachtige eiland. Wij nodigen u uit om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Castro te ontdekken: de lokale boerenmarkt, het panoramische uitzicht op de heuvel van Millantuy, de palafitos in de buurt van Ernesto Riquelme, de lokale ambachtswinkels, scheepswerven, de ambachtsmarkt, het museum en de bekende kerken van Chiloe.
6
Dag 9 -10 Castro
U verkent verder het eiland met een bezoek aan de stad Dalcahue die gekenmerkt wordt door de ambachtelijke scheepswerven, de kerk die een belangrijk erfgoed is. Deze stad staat ook bekend om zijn prachtige huizen, zijn piepkleine museum en als de plaats van reünie voor de ambachtslieden, die zich verzamelen op hun ambachtelijke markt om hun verschillende producten te verkopen. We raden u ook aan om het spectaculaire Nationale Park van Chiloé te verkennen, waarvan de natuurliefhebber Charles Darwin verbaasd was over de meren Huillinco, Cucao en de Stille Oceaan.
7
Dag 11 Castro - Hornopiren
Vandaag rijdt u verder tot Hornopiren. Onderweg moet u een veerboot nemen tussen Chacaco en Pargua. 
8
Dag 12 Hornopiren
In Hornopiren kunt u het Nationaal Park verkennen. Dit park is bedekt met vegetatie op 50% van de oppervlakte, de belangrijkste bostypes zijn de lariks (bijna 9 duizend hectare), de altijd groene, magelhaense coigüe en de lenga. De rest wordt gevormd door rotsachtige gebieden, sneeuw, meren, lagunes en sneeuwstromingen. Inmiddels zijn er ongeveer 25 soorten zoogdieren te vinden, waaronder de poema, de güiña, de quique, de piepende vos, de nerts, de coipo, de coipo, de pudú en de huemul. Het zijn ongeveer 123 soorten vogels die in het gebied te vinden zijn zoals de vliegende quetru, de condor en de zwarte timmerman.
9
Dag 13 Hornopiren - El Amarillo
Vandaag rijdt u tot El Amarillo in het zuiden.  De route omvat 2 veerboten, één tussen Hornopiren en Leptepu (3 uur) en een andere tussen Fiordo Largo y Caleta Gonzalo (50 minuten). 
10
Dag 14 El Amarillo
U heeft vandaag de volle dag om het Pumalín Park te verkennen. Wij raden u de Ventisquero Amarillo trail aan, die u zeer dicht bij de gletsjer brengt die op de vulkaan Michinmahuida ligt. Om uw middag af te sluiten, kunt u ontspannen in één van de gemeentelijke thermale baden van El Amarillo.
11
Dag 15 El Amarillo - Puyuhuapi
Vandaag gaat u terug de weg op richting Puyuhuapi. Dit is een 3 uur durende roadtrip die op u wacht. Onderweg rijdt u door Puerto Cárdenas, een stad met prachtig uitzicht op het Yelcho meer.  Na aankomst in Puyuhuapi kunt u vanmiddag enkele van de kortere paden in het Queulat Park verkennen, zoals Mirador del Ventisquero Trail of Laguna Témpanos Trail.
12
Dag 16 Puyuhuapi - Coyhaique
Vandaag ga je naar Coyhaique. U rijdt ongeveer 5 uur. We raden u aan om vroeg te vertrekken zodat u de middag kunt besteden aan het verkennen van de omgeving van Coyhaique, zoals het Río Simpson National Reserve of het Coyhaique National Reserve.
13
Dag 17 Coyhaique - Puerto Tranquilo
Vandaag ga je naar Puerto Tranquilo, opnieuw een rit van ongeveer 5 uur. Op weg naar Puerto Tranquilo heeft u een prachtig uitzicht op Lake General Carrera, het op een na grootste meer van Zuid-Amerika.
14
Dag 18 Puerto Tranquilo - Chili Chico
In de ochtend, voordat u Puerto Tranquilo verlaat, raden wij u aan om te gaan varen in de marmeren kapellen ("Capillas de Mármol"), die zijn uitgeroepen tot natuurreservaat. Wij raden u aan om uw excursie de dag ervoor te boeken. De weg naar Chili Chico is erg mooi omdat het langs het meer van General Carrera loopt en ongeveer 3 uur en 30 minuten duurt.
15
Dag 19 Chili Chico - Gobernador Gregores
Vandaag gaat u naar Argentinië. Deze rit neemt zo’n 5 uur en 30 minuten in beslag. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je de grens oversteekt, dus we raden je aan om vroeg te vertrekken. Eenmaal aangekomen in Gobernador Gregores kunt u genieten van het einde van de dag om dit kleine stadje te bezoeken en de lokale producten zoals regionale jam, kaas en worst te proeven.
16
Dag 20 Gobernador Gregores - El Chalten
Vandaag gaat u naar het zuiden richting het Argentijnse Patagonië naar El Chalten. De weg zal ongeveer 5 uur duren, dus we raden u aan om vroeg te vertrekken. Eenmaal aangekomen op uw bestemming kunt u na deze grote reis even uitrusten en u klaarmaken voor de volgende dag als er een lange trekking op u wacht.
17
Dag 21 El Chalten
Vandaag heeft u de mogelijkheid om één van de twee beroemdste trekkings in El Chalten te doen, de trekking Laguna de Los Tres of de trekking Cerro Torre.
18
Dag 22 El Chalten - El Calafate
Vandaag gaat u terug op de weg richting El Calafate. U rijdt ongeveer 3 uur en 30 minuten.
19
Dag 23 El Calafate
Vandaag gaat u de bekende Perito Moreno gletsjer bezoeken. U neemt de boot vanuit de haven Bajo de la Sombra. Van daaruit vertrekt de boot om over het Rico meer te varen om de zuidkant van de gletsjer te bereiken.
20
Dag 24 El Calafate - Torres Del Paine
Vandaag rijdt u terug naar Chili, naar Torres del Paine. Dit is een 5 uur durende road trip. Je zult de grens weer moeten oversteken, dus we raden je aan om vroeg in de ochtend te vertrekken. In Puerto Natales heeft u de mogelijkheid om de Dorotea trekking te doen.
21
Dag 25 Torres Del Paine
Vandaag gaat u een volledige dag hiken door het park!
22
Dag 26 Torres Del Paine - Puerto Natales
Vandaag heeft u nog de tijd om een trekking te doen naar keuze. In de late namiddag/vroege avond rijdt u naar Puerto Natales (+- 1u) voor uw overnachting.
23
Dag 27 Santiago
U wordt opgehaald aan het hotel in Puerto Natales en naar de luchthaven gebracht. Vlucht naar Santiago de Chile.
24
Dag 28 Santiago - Brussel
Terugvlucht naar Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt
 • Privé rondreis Uyuni
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden
 • Trekking in Torres del Paine naar keuze
 • Transfers ter plaatse wanneer geen huurwagen is voorzien
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
  Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register