Rondreis USA

Rondreis USA

€2100 per persoon

Deze veelzijdige bestemming heeft zoveel te bieden. Prachtige nationale parken zoals Zion National Park, Yosemite …wisselen elkaar af met grootsteden als San Francisco en Los Angeles. Een klassieke rondreis met alle hoogtepunten die de West kust te bieden heeft.

22 dagen
1
Dag 1 - 3 San Francisco
San Francisco, het culturele centrum van het noorden van Californië, staat bekend om zijn mix van unieke cultuur en mooie stadsparken, gezellige terrasjes... Gelegen in een klein vierkant van 11 op 11 km land tussen de San Francisco Bay en de Stille Oceaan, biedt deze wereldstad een rijkdom aan schatten. Gaande van de winderige en vaak mistige baai tot de steile heuvels geflankeerd door Victoriaanse huizen die uitkijken op het spectaculair zicht van stad. The Golden Gate bridge, kabelwagentjes, de gevangenis van Alcatraz, Chinatown zijn enkele van de hoogtepunten.
2
Dag 3 - 4 Yosemite National Park
Dit Nationaal Park heeft een oppervlakte van 3081 km² en strekt zich uit over de westelijke hellingen van de Sierra Nevada bergketen. Yosemite is internationaal bekend om de spectaculaire rotsen, watervallen, adembenemende uitzichten en een biologische diversiteit. Enkele hoogtepunten van dit park zijn El Capitan, Glacier Point, Yosemite Falls en Half Dome.
3
Dag 4 - 5 Sequoia National Park
Het park ligt verspreid in het midden van de Sierra Nevada, tussen 5000 en 7000 voet boven de zeespiegel. Het park heeft meer dan 25 geïsoleerde bossen van spectaculaire reuze sequoias, torenhoge granieten pieken, diepe canyons en honderden bergmeren. Het overgrote deel van het park is onbegaanbare wildernis, alleen bereikbaar te voet. In Giant Forest staat de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld (84 m hoog).
4
Dag 5 - 6 Death Valley
Death Valley is een Nationaal Park van ongeveer 7800 km² spectaculair woestijnlandschap, zeldzame woestijn, wildlife en complexe geologie. Dit park is bekend om zijn uitersten: het is Noord-Amerika's droogste en heetste plek en het ligt op het laagste punt op het continent, 86 meter onder de zeespiegel. Ondanks de naam, overleeft een grote diversiteit aan leven in Death Valley. Er zijn twee belangrijke valleien in het park, Death Valley en Panamint Valley. Death Valley biedt een overvloed aan activiteiten, perfect voor liefhebbers van wandelen, fotografie, sterren kijken, four-wheel driving, dirt biking enz.
5
Dag 6 -7 Las Vegas
Las Vegas is een stad die vooral 's avonds leeft. Bijna elk hotel hier is een attractie op zich, aan het Bellagio Hotel kan je genieten van het schouwspel van de dansende fonteinen, in het Venetian Hotel waan je je met een gondel precies op de Venetiaanse kanalen en aan het Mirage hotel is er elk uur een vulkaanuitbarsting.
6
Dag 7 - 8 Zion National Park
Zion National Park wordt gekenmerkt door hoge plateaus, een doolhof van smalle, diepe zandsteen canyons en opvallende rotspunten. Hier loop je op de bodem van de canyon en kijk je naar boven, in plaats vanaf de rand naar beneden zoals in vele andere parken. Zion's unieke zandstenen rotsen variëren in kleur van roze tot rood. Er zijn vier routes door het park, de mooiste is de Zion Mount Carmel highway. Je kan ook je wagen parkeren en meerijden met een shuttlebus die je langs alle hoogtepunten brengt.
7
Dag 8 - 9 Bryce Canyon
Donkerrood, lichtgevend oranje, warme aardetinten... zoals een palet van een kunstenaar. Ondanks zijn naam, is Bryce Canyon niet echt een canyon, maar eerder een reeks van gigantische natuurlijke amfitheaters van meer dan 30 km, gevormd door erosie. Het omvat een woestijn aan fantoom-achtige rotspieken of hoodoos die tot 60 m hoogte komen. Het Bryce Amfitheater is het schilderachtige hart van het park.
8
Dag 9 -10 Page
Page, de poort van Glen Canyon National Recreation Area en Lake Powell. Page is eind jaren '50 ontstaan om huisvesting te bieden aan de bouwers van de Glen Canyon dam. Na de voltooiing van de dam zorgde het stuwmeer, Lake Powell, dat Page populair werd bij watersporters. Breng zeker ook een bezoek aan Horseshoe Bend en het prachtige Antelope Canyon.
9
Dag 10 - 11 Monument Valley
Monument Valley is een vlakte die zich bevindt op de grens tussen Utah en Arizona en is wellicht één van de meest gefotografeerde gebieden van Amerika. Het ligt bezaaid met rode rotsformaties die iedereen ongetwijfeld herkent uit oude westernfilms. De vallei werd gevormd door erosie. Miljoenen jaren geleden slepen rivieren de rotsen uit tot hun huidige vorm. De rode kleur krijgen de rotsen door het blootleggen van ijzeroxide door de erosie. Naast de 'buttes', vind je er ook nog andere rotsformaties, zoals de 'Eye of the Sun', een groot gat in het midden van een rotswand.
10
Dag 11 - 13 Grand Canyon
Eén van de bekendste Nationale Parken is de Grand Canyon. Het wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen der natuur. Miljoenen jaren geleden werd hier een deel van de aardkorst omhoog gedrukt, daardoor ontstond het Colorado Plateau waar de Grand Canyon nu een onderdeel van is. De Colorado River heeft gedurende de laatste 6 miljoen jaar een weg gebaand door de rotslagen van het Colorado Plateau, waarbij het gesteente steeds verder werd weggeslepen. Er zijn verschillende wandelpaden, uitkijkpunten en visitor centers om dit Nationaal Park te verkennen.
11
Dag 13 - 14 Las Vegas
12
Dag 14 - 17 Los Angeles/ Santa Barbara/Monica
Los Angeles, een naam die niemand onbekend in de oren zal klinken. Hollywood, Bevery Hills, Sunset Boulevard, Disneyland Park, Universal Studios... Allen staan ze voor wat Los Angeles tot wereldstad van vandaag maakt. Santa Monica is gelegen aan het eind van de beroemde Wilshire Boulevard, op 20 min van het centrum van Los Angeles. De draaimolen, Santa Monica Looff Hippodrome, gelegen aan het einde van de pier is de attractie van deze badplaats. Geniet van de brede zandstranden in combinatie met het bruisende leven van Los Angeles. Een mooie afsluiter van deze rondreis.
13
Dag 17 - 18 San Simeon
Langs de prachtige kustweg kom je tot in San Simeon. Pico Creek bereikt de Stille Oceaan en creëert een mooi breed zandstrand, je kan hier genieten van een prachtige zonsondergang. In deze streek kan je prachtige wandelingen maken en spot je er zeeolifanten op het strand.
14
Dag 18 - 22 Monterey
Rij verder langs de Big Sur kustlijn tot in Monterey waar je geniet van iconische Californische ervaringen. Genieten van het strand, proef wijn bij een lokale wijnhandelaar, neem een surfles, surf op de golven van de oceaan, speel golf op één van de vele golfcourts of geniet van een picknick op Carmel Beach. Een onvergetelijke bestemming om deze reis af te sluiten.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register