Rondreis Mexico

Rondreis Mexico

€1089 per persoon

De witte stranden van Yucatan, de fascinerende Maya-ruïnes, de koloniale architectuur, … Mexico is de perfecte bestemming voor zowel de ultieme strandvakantie als voor een ware ontdekkingsreis!

13 dagen
1
Dag 1 Cancún
Aankomst in Cancún. Onthaal door de lokale vertegenwoordiger en privétransfer naar het hotel in het centrum van Cancún.
2
Dag 2 Tulum - Chichen
Pick up van de huurwagen en aanvang van de selfdrive tour! Rit naar de oude Maya ruïnes in Tulum en verder naar Coba. Beklim de hoogste Maya piramide in Yucatan en geniet van waanzinnig mooie zichten over de jungle en diepe blauwe lagunes. Rij hierna verder naar Valladolid, een rustig koloniaal dorp met een impressionante cenote Zaci. Tegen de late namiddag bereik je de historische Hacienda Chichen gelegen op een steenworp van de Kukulkan piramide! Deze avond word je tevens verwend met een licht en geluidsshow in Chichen Itza.
3
Dag 3 Chichen Itza
Vrije dag in Chichen Itza. Geniet van de omgeving of bezoek nog enkele van de culturele hoogtepunten!
4
Dag 4 Chichen - Mérida
Bezoek aan de grootste en bekendste Maya site Chichen Itza met z'n Kukulcan piramide, de Soldatentempel en heilige cenote. Rij hierna naar de cenote Ik Kil voor een verfrissende duik in het water. Vervolgens rij je verder richting Mérida.
5
Dag 5 Uxmal
Rit naar Uxmal met z'n Piramide der Magiërs. Deze piramide is zo'n 35 meter hoog en werd volgens de legende in één nacht gebouwd door een dwerg. Rij hierna naar Kabah met z'n interessante Codz Pop tempel. Rij verder naar de zogenaamde Ruta Puc richting het mysterieuze grotsysteem van Loltun.
6
Dag 6 Celestun - Izamal
Start de dag met een rit naar Celestun, een rustig vissersdorp aan de Golf van Mexico. Honderden flamingo's kan je van hieruit bewonderen per boottour in de lagune. Neem even rustig de tijd op het strand om de pelikanen te bewonderen. Terug in Mérida kan u deze levendige stad verkennen met o.a. het paleis van de gouverneur en Mexico's oudste kathedraal. Dan, via de Paseo de Montejo, vindt u tal van prachtige neoklassieke villa's. Rij hierna verder naar de stad van drie culturen: Izamal.
7
Dag 7 Tixkokob
Na het ontbijt rijd je naar Tixkokob, een traditioneel Yukateca dorp gekend om z'n handgemaakte hangmatten. Rij verder naar het afgelegen dorp Aké waar je de mystieke Maya site kan bezoeken alsook een Sisal fabriek.
8
Dag 8 - 13 Tulum
Rij vandaag naar de fascinerende archeologische site Ek Balam met z'n impressionante Acropolis. Huur hierna een fiets voor een korte fietstocht naar de prachtige verborgen cenote X-Canche met z'n kristalhelder water. Rit naar Tulum waar je de huurwagen aflevert. Geniet hier nog enkele dagen ter ontspanning.
9
Dag 13 Tulum
Privétransfer naar luchthaven en terugvlucht naar Europa.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Ontbijt
 • Huurwagen
 • Verzekering voor de huurwagen
 • Vermelde transfers
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register