Rondreis Cuba

Rondreis Cuba

€1700 per persoon

Het grootste eiland van het Caribisch gebied heeft weelderig en gevarieerde landschappen en een enorm rijke flora en fauna. De Cubaanse identiteit bestaat tevens uit een schitterend koloniaal erfgoed, de beste sigaren ter wereld en het werk van guajiros bij de suikerrietplantages.

13 dagen
1
Dag 1 Havana
Bij aankomst in Havana word je opgewacht door de lokale agent, aansluitende transfer naar het hotel in Oud Havana. Overnachting in privé logement met koloniaal karakter.
2
Dag 2 Havana
Havana is de kleurrijke hoofdstad van Cuba. De meeste bezienswaardigheden zijn geconcentreerd in drie wijken, Oud Havana, Centro Havana en Vedado. De historische kern van Havana werd in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Vandaag verken je de stad met een koloniale paardenkoets. Je bezoekt er onder andere de Plaza de la Revolución, Cementerio de Cristóbal Colón, steegje van Hamel, Parque John Lennon, Plaza Anti Imperialisata José Martí, Malecón, Capitol enz. Er is een typische Cubaanse lunch voorzien in Oud Havana. In de namiddag maak je een wandeling naar Plaza de Armas, één van de vredigste pleinen van de stad.
3
Dag 3 Havana
Na het ontbijt vertrek je met een klassieke auto naar het Hemingwaymuseum gevolgd door een wandeling langs Hemingway Road. De Calle Obispo is voor Havana een belangrijke winkelstraat, het verbindt het centrum met de oude stad. Aan het begin van deze straat bevindt zich “La Floridata”, een café-restaurant, bekend omdat Hemingway hier dikwijls kwam om een daiquiri te drinken. Het café wordt ook wel de wieg van de daiquiri genoemd. Je stopt in Cojimar, plaats van “de oude man en de zee”, voor een lunch in Bodeguita del Medio.
4
Dag 4 Vinales
Na het ontbijt haal je de huurwagen op en ga je naar de vallei van Vinales. De Vinales vallei is uniek in de wereld. Kalkheuvels, bedekt met dikke vegetatie, mogotes genoemd, rijzen stijl uit de bodem van de vallei, die bestaat uit roodbruine aarde en een lappendeken van kleine vegas (tabaksplantages). De mogotes behoren tot de oudste rotsen in Cuba en zijn de enige resten van het oude kalksteenplateau. Volgens de overlevering meenden enkele Spaanse zeelui, toen zij eeuwen geleden de kust naderden in de omtrekken van de uit de mist opduikende mogotes een kerkorgel te herkennen; vandaar de naam Sierra de los Organos.
5
Dag 5 Santa Clara
Vandaag rijd je naar Santa Clara, gesticht door een groep inwoners die het binnenland was ingetrokken om verlost te zijn van de piraten. De stad is beroemd om een belangrijke historische gebeurtenis: in 1958 vonden hier de laatste gevechten plaats van de door Che Guevara geleide guerrillaoorlog. Verder naar Cienfuegos, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het heeft een goed bewaard stadscentrum en ligt aan één van de mooiste baaien van het Caribische gebied. Stadsbezoek met o.a. Plaza José Martí en Teatro Tomás Terry en lunch in Santa Clara.
6
Dag 6 El Nicho
De Sierra del Escambray, met een gemiddelde hoogte van 700 m boven de zeespiegel, strekt zich uit in het zuiden van Midden-Cuba over drie provincies, nl. Villa Clara, Cienfuegos en Sancti Spíritus. In het hart van het gebergte ligt El Nicho, dat beroemd is om zijn waterval en het beschermde gebied Aguacate. Met zijn rijke bergfauna en gevarieerd plantenleven is El Nicho van groot wetenschappelijk en ecologisch belang. Overnachting in een mooi boutique logement in het centrum van Trinidad.
7
Dag 7 Trinidad
Trinidad werd in 1988 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De originele keienstraatjes en pastelkleurige huizen wekkend de indruk alsof er sinds de koloniale tijd nauwelijks iets is veranderd. Twee verdiepingen hoge huisjes in primaire kleuren met stenen dakpannen en omgeven door palmen en bougainvilles staan langs rommelige straatjes die zijn geplaveid met stenen die werden gebruikt als ballast in handelsschepen. Er heerst een lethargische sfeer: de bewoners liggen in stoelen te soezen achter de tralies voor de langwerpige ramen van de huizen. Er rijden bijna geen auto’s.
8
Dag 8 Camagüey
Camagüey is op twee na de grootste stad van Cuba en telt bijna 300 000 inwoners en werd gesticht in 1514. Deze stad ligt in een groot veeteeltgebied. Camagüey heeft een bloeiend cultureel leven en een groot historisch centrum in koloniale stijl, het resultaat van 19de eeuwse stadsplanning. In tegenstelling tot veel andere Cubaanse steden, die ordelijk rond een centraal plein zijn gebouwd, is het huidige centrum van Camagüey nog steeds een labyrint van nauwe eenrichtingsstraatjes die veelal op pleintjes uitkomen. Je kan een tour in de stad doen met bici taxis (fietstaxi’s).
9
Dag 9 Rit naar Cayo Santa Maria
Onderweg kan je het het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara bezoeken. In het mausoleum liggen de resten van Che Guevara en zestien van zijn collega-strijders die in 1967 tijdens de Bolivia campagne zijn gedood. De gebeente van Che werden pas in 1997 bijgezet, nadat het uit Bolivia werd overgebracht. Daar was hij in 1967 vermoord door Boliviaanse militairen op bevel van de Amerikaanse CIA.
10
Dag 10 - 12 Cayo Santa Maria
Verblijf in een prachtig resort in Cayo Santa Maria. Geniet van prachtige witte zandstranden, rust aan het zwembad, boek een massage in het spacentrum of ga snorkelen.
11
Dag 13 Terugvlucht naar Brussel
Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Havana. Inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Brussel. Deze rondreis kan ingekort, uitgebreid of aangepast worden naar eigen voorkeuren en wensen.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register