Rondreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica

€1650 per persoon

Costa Rica is ‘het land van de eeuwige lente’. En daarmee is geen woord te veel gezegd. Costa Rica is gezegend met een heerlijk subtropisch klimaat en beschikt over een enorm biologische rijkdom. Met 200 soorten zoogdieren, 350 reptielen en amfibieën, 850 vogels, 10.000 planten en zo’n 40.000 insecten is het kleine land een El Dorado voor natuurliefhebbers.

Tussen de tropische stranden van de oost- en westkust tref je een wereld aan mogelijkheden: Je kunt actieve vulkanen zien, exotische dieren in hun natuurlijke omgeving observeren en rondtrekken door uitgestrekte regenwouden.

12 dagen
1
Dag 1 San José
Welkom in Costa Rica! Bij aankomst in de luchthaven van San José word je opgewacht door de lokale agent. Hij brengt je naar het hotel en overhandigt je een welkomstpakket. Je verblijft in een 4* hotel in het centrum van de stad.
2
Dag 2  Tortuguero
Nationaal Park Tortuguero, gelegen aan de Caribische kust van Costa Rica, biedt één van de meest uitbundige regenwouden van Costa Rica aan met een enorme biodiversiteit. Het park is in eerste instantie behouden als beschermgebied van de groene zeeschildpad. Via een netwerk van kanalen reis je per boot door het regenwoud naar een prachtige jungle lodge waar je 2 nachten zal verblijven. Alle maaltijden zijn inbegrepen.
3
Dag 3 Tortuguero
Vandaag maak je een boottocht door één van de mooiste ‘caños’ (smalle kanalen) in het gebied. Je vaart in een rustig tempo door het regenwoud. Al varend ben je te midden van het indrukwekkende woud. Tijdens deze tocht is de kans groot dat je kaaimannen, zoetwaterschildpadden en reigersoorten tegen komt. Tortuguero is in het Caribisch gebied één van de belangrijkste broedplaatsen voor de groene schildpad, de lederschildpad en de met uitsterven bedreigde Karet-schildpadden. Deze zeeschildpadden, met name de groene schildpad, leggen in de maanden juli, augustus en september in de nachtelijke uren op het strand hun eieren. Je kunt ‘s avonds optioneel een excursie boeken, waarbij verplicht een gids meegaat, naar het strand, waar je, zonder de dieren te storen (géén foto’s en video’s), deze gebeurtenis kunt gadeslaan. In september, oktober en november is het mogelijk om de jonge schildpadden uit hun eieren naar zee te zien scharrelen.
4
Dag 4  Arenal
Na Tortuguero ga je terug aan vaste land en ga je per bus richting Arenal en Fortuna.  De Arenal vulkaan, gelegen in La Fortuna, is de meest iconische vulkaan van het land. Het is een perfect kegelvormige vulkaan die het meest actief was tot 2010. Eén van de meest belangrijke redenen om Arenal te bezoeken is voor de warmwaterbronnen en de prachtige natuur er rond. Je verblijft hier 2 nachten in een fantastisch hotel met openluchtzwembad.
5
Dag 5 Arenal avontuurlijk
Ga raften op de Rio Balsa en doe mee aan de canyoning tocht in de Lost Canyon. De combinatie van raften op wilde rivieren en klimmen/glijden langs rotsen, rivieren en watervallen brengt je op plaatsen waar je met geen auto bij kan. Je wordt begeleid door professionele gidsen die garant staan voor de veiligheid je hoeft alleen te genieten van de adrenaline en het avontuur van je leven. Inbegrepen: vervoer, toegang, gidsen, lunch, handdoeken en een fotograaf die alles voor je vastlegt.
6
Dag 6 Monteverde
Monteverde is de groene juweel van Costa Rica. Een prachtig stuk regenwoud waar de natuur de baas is. Met meer dan 91 soorten vogels is dit een echt vogelparadijs. Je kan er ook meer dan 500 soorten orchideeën spotten. Deze "groene berg" zal je verstelt laten staan van alle natuurpracht!
7
Dag 7 Monteverde avontuurlijk
Vandaag ga je dit nevelwoud op een heel bijzondere manier ontdekken. Eerst start je met een loopbrug parcours van 3 kilometer. Een combinatie van bruggen en paden hoog in het woud die je het woud laat zien vanuit de lucht. Je spot er veel vogels en geniet er van prachtige uitzichten. Vervolgens ga je met de gids een zip line parcours doen. Je glijdt naar beneden van platform naar platform langs de toppen van de bomen. Voor de durvers is er ook een 'Tarzan swing', één van de meest spannende delen van de tour. Inbegrepen: transport, gidsen en uitrusting.
8
Dag 8 - 10 Tambor
Na alle adrenaline en avontuur is het tijd voor ontspanning. Het Nicoya schiereiland heeft de mooiste stranden van Costa Rica. Je verblijft hier 3 nachten in het mooiste hotel van Costa Rica, uitgebaat door Belgen. De keuken is er dus alvast subliem! Geniet van het prachtige strand, relax in het spacenter, ga vissen, snorkelen, golfen... activiteiten in overvloed. Voor wie Costa Rica verder wil ontdekken, vanuit het hotel kan je tal van leuke uitstappen doen.
9
Dag 11 San Jose
Om zeker op tijd te zijn voor de retourvlucht raden we de laatste nacht aan in een hotel nabij de luchthaven. Je kan er nog relaxen in het hotel of je kan er het centrum van San Jose ontdekken. Er zijn tal van musea, een National Theater, winkels...
10
Dag 12 Terugvlucht
De lokale agent brengt jullie naar de luchthaven van San José voor de terugvlucht naar Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register