Rondreis Colombia- Van A tot Z

Rondreis Colombia- Van A tot Z

€3900 per persoon

‘The only risk is wanting to stay!’
Onder dit motto nodigt Colombia je graag uit om hun fameuze koffieplantages, authentieke steden en prachtige Caribische stranden te ontdekken.

Het land heeft een enorme diversiteit aan natuur en cultuur waardoor deze bestemming steeds populairder wordt.

1
Dag 1 Bogotá
Aankomst in Bogotá en transfer naar het hotel. De hoofdstad is gelegen op 2.640 m en biedt prachtige street art aan. Plan hier zeker een graffiti tour of een fietstour. Tip: neem de kabelbaan naar Montserrate waar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. Overnachting in Bogotá.
2
Dag 2 Monserrate- Bogotá
Vervoer van Bogotá naar Monserrate (heen- en terugreis). Ongeveer 30 minuten. Monserrate heuvel ligt 3152 m boven de zeespiegel in de Andes Cordillera en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de vallei. De Señor de Monserrate Basiliek is neoklassiek van stijl en werd in 1925 op de top van de heuvel gebouwd. Later werd het omgebouwd tot een neokoloniale kerk. U neemt een kabelbaan naar de top en keert later terug naar uw hotel in het historische centrum. Vervoer: ca. 30 minuten - Duur: 3u.  
3
Dag 3 Bogotá
MARKTBEZOEK EN KOOKLES. Na het ontbijt gaat u naar de pittoreske markt van Paloquemao, in het hart van de wijk Candelaria. U ontdekt de meest representatieve producten van de Colombiaanse gastronomie en koopt de ingrediënten om uw lunch te bereiden! Vervolgens gaat u naar het Bolivar Plein en het restaurant van de Escuela Taller Foundation, waar u een kookcursus volgt met de koks en studenten van de school. De Escuela Taller Foundation geeft training aan jongeren uit kansarme milieus en biedt gratis, praktijkgerichte training in koken, timmeren en inlegwerk. De stichting is gevestigd in een typisch koloniaal huis met een bloemrijke patio en prachtig gerenoveerde kamers. Na de kookles kunt u genieten van het authentieke gerecht dat u bereid heeft.     
4
Dag 4 Bogotá
Vrije dag in Bogotá.
5
Dag 5 Bogotá-Villa de Leyva
Privé vervoer brengt u van Bogotá naar Villa de Leyva, een charmant koloniaal dorp. We maken een stop in Guatavita om de lagune te bezoeken en de legende van El Dorado te ontdekken.      
6
Dag 6 Villa de Leyva
PAARDRIJDEN IN DE WOESTIJN.  Bezoek verschillende sites rond Villa de Leyva. Het Moniquira archeologisch park met het oude astronomische centrum van Muisca, die gebruik maakte van stenen monolieten in de vorm van fallus (symbool van de vruchtbaarheid) en de zonnestralen om de seizoenen te bepalen en een kalender op te stellen voor de culturen van de oogst. Bezoek het fossiel van een Kronosaurus (meer dan 120 miljoen jaar oud), de Pozos Azules (natuurlijke zwembaden met mogelijkheid tot zwemmen) en Casa Barro (een terracotta huis gemaakt van klei).   
7
Dag 7 Villa de Leyva- La Periquera- Villa de Leyva
LA CEBADA WATERVALLEN. Deze activiteit is ideaal voor wie graag in de natuur is. Na het verlaten van Villa de Leyva, volgt u een pad omringd door velden en bossen, tot u de watervallen van de rivier La Cebada bereikt. U heeft de mogelijkheid om een ander pad te volgen om de oever van de rivier te bereiken en u op te frissen in de waterval. Op de terugweg leidt een onverharde weg u naar een adembenemend uitzichtpunt, gevolgd door een afdaling naar een natuurlijke waterput, waar u kunt zwemmen en ontspannen. U sluit af met een klim van 2 km om de weg terug naar de stad te bereiken. Deze excursie is geschikt voor elke gemiddelde fietser in goede fysieke conditie, omdat het een combinatie is van zandwegen en wegen, het meest uitdagende deel is de 5 km lange afdaling over een grindweg.  
8
Dag 8 Villa de Leyva
Vanuit Villa de Leyva brengt een privétransfer u naar El Fosil, een klein gemeenschapsmuseum dat zijn paleontologisch erfgoed wil behouden en versterken. U vervolgt uw reis naar het archeologische park van Monquira, El Infiernito. Dit oude astronomische centrum helpt om de kennis en rituelen van de Muisca beschaving te begrijpen. Vrije middag.
9
Dag 9 Villa de Leyva-Barichara
Transport door prachtige Andes landschappen van Villa de Leyva naar Barichara.
10
Dag 10 Barichara- Vereda de Butaregua- Barichara Vereda de Butaregua- Barichara
Deze dagtocht in het droge Andeswoud brengt u naar de overblijfselen van de oude Guane beschaving, tussen prachtige landschappen waar de canyons van Suárez en Chicamocha samenkomen. Vroeg vertrek vanochtend (6.30 uur) in 4x4 naar de Butaregua vereda, waar u uw wandeling in het droge Andeswoud begint op zoek naar oude Guane pictogrammen. Onderweg komt u verschillende lokale gewassen tegen (tabak, maïs, papaja, yuca...) en voelt u de invloed van de Sogamozo rivier op het droge klimaat. De wandeling kan je naar twee plaatsen brengen met pictogrammen, waarvan er één een spectaculair uitzicht biedt op zowel de canyon Suárez als Chicamocha. Tijdens de tour biedt je gids Oswaldo je een smakelijke picknick met verse producten uit de regio. Terugkeer naar Barichara rond 15.00 uur.
11
Dag 11 Barichara- Bucaramanga
Vrije morgen in Barichara. Privé vervoer brengt u van Barichara naar Bucaramanga.
12
Dag 12 Bucaramanga- Riohacha - Uribia.
Vervoer van uw hotel in Bucaramanga naar de luchthaven. Ongeveer 40 minuten. Binnenlandse vlucht naar Riohacha. Aankomst op de luchthaven van Riohacha en transfer. Ongeveer 15 minuten. PUNTA GALLINAS HIKE - 4 D / 3 N. Punta Gallinas is het noordelijke punt van Colombia en Zuid-Amerika, gelegen in een indrukwekkend natuurlijk landschap van hooglanden, duinen en rotsachtige kliffen uit de zee, met uitzicht op de prachtige Hondita Bay. De exotische stranden en mangroves behouden de charme van de maagdelijke en eenzame plek waar de essentie van de elementen wordt onthuld. In Punta Soldado, Punta Aguja of La Isla, bereidt u zich voor op een onvergetelijke ervaring. BAHIA HONDA. Om 12.00 uur, vertrek per 4x4 van Riohacha naar Uribia, de inheemse hoofdstad van Colombia. Na de lunch vervolgt u uw reis om meer te weten te komen over het schiereiland Guajira. De 4x4 brengt ons naar Pusheo waar een aangename wandeling langs de woestijnroutes en langs het strand van Bahia Honda begint. We vestigen ons in ons kamp voordat we genieten van de zonsondergang. Diner en overnachting ter plaatse.
13
Dag 13 Bahia Hondita
Na het ontbijt, vertrek voor een mooie en lange wandeling naar Punta Soldado en vervolgens naar het strand van La Boquita. Hier gaan we lunchen. Op het menu: picknick op het mooiste strand van Bahia Hondita. U zult genieten van een tijdje op het strand voordat u met de boot naar Punta Aguja, de plaats van onze tweede nacht in de woestijn, oversteekt. Diner en overnachting ter plaatse.
14
Dag 14 Punta Gallinas- Taroa Dune
U begint uw dag met een wandeling langs Bahia Hondita. Onderweg ontdekt u het echte leven van de woestijn: de landschappen, de uitwisseling met de bewoners, de visserij en de ambachten (weven). Na de lunch vervolgen we de wandeling naar de vuurtoren van Punta Gallinas en vervolgens naar de duinen van Taroa. Terug in vierwielaandrijving naar onze nieuwe accommodatie in een Wayuu-familie. Diner en overnachting ter plaatse.
15
Dag 15 Bahia Hondita - Riohacha - Santa Marta
Na het ontbijt, boottocht in Bahia Hondita, ontdekking van de mangrove en vogels van de regio. Bezoek ook de "Hermanas" eilanden. Daarna terug met een 4x4 naar Riohacha met een lunchpauze in Uribia. Aankomst in de middag/late namiddag. Privé vervoer brengt u van Riohacha naar Santa Marta. Ongeveer 3u.
16
Dag 16 Santa Marta- Tayrona Park
Gedeeld transport van Santa Marta, de oudste stad van Colombia, naar Tayrona Park (rondreis). Ongeveer 1u. Vrije dag om te wandelen in het Tayrona Park en te genieten van de prachtige stranden.
17
Dag 17 Santa Marta Marta
Vrije dag om te wandelen in het Tayrona Park en te genieten van de prachtige stranden. In de middag of avond terug naar Santa Marta.
18
Dag 18 Santa Marta - Verloren stad
De Verloren Stad is gelegen in het hart van de Sierra Nevada de Santa Marta, de hoogste bergen van de wereld dicht bij de zee. In deze magische plek ontdekt u het vroegere leven van de inheemse bevolking met hun houten huizen en stenen structuren, inclusief terrassen en trappen. Uw tour begint in de oudste Colombiaanse stad, Santa Marta, om 8:30 uur, op weg met uw groep per busje naar de Aguacatera sector, waar u overstapt op een 4×4 die u naar de sector van de mamey's sector (Machete Pelao) brengt, waar u zult lunchen. Na de lunch begint u aan een trektocht van 7,6 km naar het eerste kamp (Adam's hut, landelijke gemeenschap), waar u zult overnachten. Ook wordt er een stop gemaakt bij een kristalheldere waterrivier om te genieten van een verfrissende duik. Sommige toeristen eindigen de tocht binnen 3 uur, anderen binnen 5 uur, het hangt allemaal af van hun fysieke conditie. 's Nachts zal een inheemse gids jullie meer vertellen over de geschiedenis en gebruiken van zijn gemeenschap. Hij kan je ook enkele zinnen in de dumana-taal leren en je informatie geven over de regio. Transport: 2u30 - Wandeling: 4u - Accommodatie: bed of hangmat, afhankelijk van beschikbaarheid.
19
Dag 19 Verloren stad
U begint een trektocht van ongeveer 8 uur, dan, halverwege, bezoekt u de Mutanzhi inheemse gemeenschap waar u in staat zult zijn om te communiceren met de kolonisten. Hierna kom je bij de derde hut (Paraíso Teyuna hut, inheemse gemeenschap). Deze ligt 830 meter boven de zeespiegel, dus je bent aan de voet van Teizhuna (teyuna), Tayrona's heilige stad. Tijdens deze tour zie je een groot deel van de flora en fauna in dit prachtige en unieke terrein, de Sierra Nevada van Santa Marta. In de namiddag gaat u een duik in de rivier nemen en ontspannen, later, 's avonds, zal uw gids u iets meer vertellen over de verloren stad en de heilige betekenis ervan voor de inheemse bevolking van de Sierra.Walk Duur: 8u - Verblijf: in bed of hangmat.
20
Dag 20 Verloren stad
Na het ontbijt vertrekt u om 7 uur 's morgens naar de verloren stad. Om bij de heilige stad te komen, gaan we 1200 treden omhoog, gebouwd door de oude Tayronas. Na ongeveer een uur komt u aan in de stad en gaat u voor een rondleiding door de verschillende heilige plaatsen in dat gebied, waar el Mamo (spirituele inheemse leider) heilige verhalen voor u zal vertellen en zijn wijsheid zal delen. Om 11 uur 's morgens keert u terug naar de derde hut om te lunchen. Na het eten begin je een 5 tot 6 uur durende weg naar het tweede kamp (Mumake hut, inheemse gemeenschap), waar je de nacht zult doorbrengen. Wandeling: 8u - Accommodatie: in bed of hangmat.
21
Dag 21 Verloren stad - Santa Marta
In de ochtend gaat u naar El Mamey (Machete Pelao). Halverwege de stad bezoekt u een kleine natuurlijke waterval om een verfrissende duik te nemen. Na aankomst in el Mamey gaat u lunchen, waarna een voertuig u ophaalt en u naar La Aguacatera's sector rijdt. Daar neemt u een busje dat u terugbrengt naar Santa Marta. Uw terugkomst is ongeveer om 16.00 uur. Wandeling: 7u - Transport: 2u30.
22
Dag 22 Minca
Vertrek vanuit Santa Marta naar het dorp Minca (vertrek vanuit Minca ook mogelijk) en vervolgens naar een biologische koffieproductieboerderij. Na het ontdekken van het productieproces, gaat u naar de natuurlijke zwembaden van Pozo Azul voor een duik in de natuur! Terugkeer met de auto naar Minca voor de lunch. In de namiddag ontdekt u de prachtige waterval van Marinka en bekijkt u de vogels op het balkon van de kolibries. Om de dag af te sluiten, wandel je rond Minca en naar de Mirador om te genieten van een mooi uitzicht op Santa Marta en keer je terug in 4x4 aan het einde van de middag: 3u30 - Wandeling: 1u30 - Duur: de hele dag.
23
Dag 23 Minca - Santa Marta
Vrije dag om te genieten van het natuurparadijs Minca. In de middag/avond terug naar Santa Marta.
24
Dag 24 Santa Marta- Cartagena
Privévervoer brengt u van Santa Marta, de oudste stad van Colombia, naar Cartagena. Ongeveer 4u30 minuten. Vrije middag in Cartagena.
25
Dag 25 Cartagena
U vertrekt om 9 uur 's morgens vanuit uw hotel naar het dorp La Boquilla, een Afro-Cartageaans dorp waar u typische ritmes en champeta-trappen (lokale dans) leert. Na de les wandelt u door het dorp en bezoekt u een typisch vissershuis. Geniet van de lunch in een restaurant met uitzicht op zee. In de namiddag geniet u van een rondleiding door de mangroves met vogelobservatie. Transport: 20 min.
26
Dag 26 Cartagena
Vrije dag in Cartagena.
27
Dag 27 Vertrek naar Bogota en internationale vlucht vanuit Bogota
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde excursies
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
  Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Lokale taksen  You don't have permission to register