Rondreis Chili

Rondreis Chili

€3750 per persoon

In het land waar ‘de aarde eindigt’ vind je fascinerende zoutvlaktes, geisers en woestijnen in het noorden terwijl je in het zuiden fjorden, gletsjers, drijvende ijsmassa’s en uitgestrekte steppe bewondert.
De azuurblauwe meren, vulkanen en diepgroene bossen van het merengebied maken het plaatje compleet.
We nemen je graag mee naar het Paaseiland waar de prachtige stranden en mysterieuze moaibeelden je bezoek onvergetelijk maken.

18 dagen
1
Dag 1 Brussel – Santiago de Chile
Klaar voor vertrek? Je neemt een internationale vlucht naar Santiago.
2
Dag 2 Santiago de Chile
Je komt aan in het bruisende Santiago de Chile. Een drukke, moderne metropool van wereldklasse gecombineerd met koloniale charme. Je verkent de stad met een bezoek aan de San Francisco kerk en het befaamde Monedapaleis waar president Allende om het leven kwam tijdens de militaire staatsgreep van generaal Pinochet. Op het centrale Plaza de Armas zien we enkele historische pareltjes zoals de kathedraal, het oude postkantoor, het stadhuis en het Palacio de la Real Audiencia. De levendige Mercado Central is een grote overdekte marktplaats en staat vooral bekend om zijn enorm aanbod aan verse vis en zeevruchten. Lunch in een typisch restaurant. Je neemt de kabelbaan naar Cerro San Cristóbal waar je bij helder weer geniet van een indrukwekkend panorama. Hier zie je het drukke Santiago dat omringd wordt door de hoge bergtoppen van de Andes. Overnachting in een centraal gelegen hotel.
3
Dag 3 Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar
Na het ontbijt vertrek je op daguitstap naar de mooie kuststeden Valparaíso en Viña del Mar. Rij doorheen de alluviale vlakte van Casablanca, een regio die bekend staat om haar excellente witte wijnen. Vanop de kleurrijke heuvels die Valparaíso omringen wordt ons een eerste blik gegund op de prachtige baai van deze havenstad. Met rede dat de bekende poëet, Pablo Neruda, hier een huis bezat. Je wandelt langs prachtige graffiti muurschilderingen en een authentiek kabelliftje brengt je naar het centrum van de stad. Koloniale gebouwen getuigen nog van oude glorie en enkele sculpturen vertellen je meer over de turbulente geschiedenis.  Lunch in een lokaal restaurant met vervolgens een bezoekje aan Viña del Mar. Deze mondaine badplaats wordt ook de tuinstad genoemd en is vooral geliefd om haar stranden en mooie parken. Maar het is vooral het jaarlijkse muziekfestival dat duizenden toeristen trekt. Na deze mooie dag aan zee, rijden we via de Pacific Highway terug naar Santiago. Geniet van een welverdiende nachtrust in het hotel.
4
Dag 4 Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natalas
Met je ontbijtbox in de hand vertrek je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Punta Arenas. Deze stad ligt pal aan de Straat van Magellaan en met trots riepen de inwoners deze plaats uit tot de meest zuidelijke stad ter wereld op het vasteland. Eind 19de eeuw, toen de vraag naar wol steeg, kwamen vele immigranten hun geluk zoeken in deze verlaten regio. Er viel namelijk grof geld te verdienen met het houden van schapen en de export van wol. Bij aankomst rij je naar Puerto Natales en doorkruis je de immense, desolate vlakte van de Patagonische steppe. Geniet van een eenvoudige lunch in een lokaal restaurant, de oudste en meest typische stopplaats in Chileens Patagonië. Puerto Natales wordt vaak de toegangspoort van Torres del Paine genoemd en is prachtig gelegen aan de Seno Última Esperanza of het Fjord van de Laatste Hoop. Bij een heldere hemel geniet je hier van een prachtige Patagonische zonsondergang en zie je aan de horizon de contouren van de Balmaceda gletsjer. Diner en overnachting in een sfeervol hotel.
5
Dag 5 Puerto Natales – Torres del Paine nationaal park
Na een vroeg ontbijt ruil je vandaag de vaste grond in voor een boeiende boottocht richting Torres del Paine. Het Última Esperanza fjord wordt omringd door prachtige bergtoppen, sprankelende watervallen en weelderig groene wouden. Met een beetje geluk zie je marine-otters en duizenden aalscholvers. Daarna maak je kennis met twee gigantische ijsreuzen: de Balmaceda- en Serrano gletsjer. Deze machtige ijsrivieren ontstaan in el Campo de Hielo Patagónico Sur, de derde grootste ijskap ter wereld na die van Antarctica en Groenland. Je vaart voorbij de zich terugtrekkende Balmaceda gletsjer die duidelijke sporen van puin en rotsen achterliet op de steile bergwanden. Om de Serrano gletsjer van dichtbij te kunnen bewonderen, meren we aan bij het Nationaal Park Bernardo O’Higgings. Je wandelt door het Magelhaens bos, een eerste kennismaking met één van de vier vegetatiezones van de streek. Het mooi aangelegde pad langs het gletsjermeer leidt je naar de voet van de Serranogletsjer. Met wat geluk zien we hoe een ijsschots van de immense ijsmuur afkalft en met een oorverdovend gedonder in het water ploft. Je luncht op een unieke locatie en zet de tocht verder met zodiacs. Je volgt de Serrano rivier stroomopwaarts en komt zo het wereldberoemde Nationaal Park Torres del Paine binnen. Diner en overnachting in een stijlvol hotel, uniek gelegen aan Lago Grey.
6
Dag 6 Torres del Paine National park
Na het ontbijt maak je je klaar voor een boottocht op Lago Grey, een betoverend mooi meer aan de voet van de gelijknamige gletsjer. De boot wordt omringd door drijvend, afgekalfd gletsjerijs waarvan de blauwe kleur bijna onwerkelijk is. Ook de Grey gletsjer is zich aan het terugtrekken waardoor hij zich nu opsplitst in drie grote ijsmuren. Je vaart tot vlakbij deze ijsrivier en kan alleen maar met open mond naar zijn surrealistische vormen staren. Na de lunch ga je op verkenning in Torres del Paine, het meest indrukwekkende nationaal park van Chili. Het Paine massief bestaat uit het Paine Grande, las Torres en los Cuernos en werd in 1978 door Unesco benoemd tot biosfeerreservaat. Ontdek glinsterende turkooizen meren, rivieren, watervallen, helblauwe gletsjers, dichte bossen en een overvloedige fauna. Door het barre klimaat met extreem sterke winden is de vegetatie schaars en laag. Daarom vinden we hier voornamelijk kleine dieren zoals de guanaco (camelidae), de zeldzaam te spotten poema, de grijze vos en de nandú of Patagonische struisvogel. Er is een enorme variëteit aan vogels, waaronder prachtige flamingo’s, zwarthalszwanen, arenden en indrukwekkende condors die majestueus over het park zweven. Na een prachtige dag vol onvergetelijke ervaringen keer je terug naar ons hotel waar je ongetwijfeld geniet van een heerlijk diner en goede nachtrust.
7
Dag 7 Torres del Paine National park – Puerto Natales
Na het ontbijt werp je nog een laatste blik op de natuurpracht van Torres del Paine. Tijdens de rit naar de uitgang van het park worden we beloond met schitterende panorama’s terwijl guanaco’s fotogeniek poseren aan de zijkant van de weg. Na de lunch is er wat vrije tijd om te genieten van het hotel en zijn prachtige omgeving. Een bezoekje aan de spa is meer dan de moeite waard. Vanuit het binnenzwembad heb je een indrukwekkend uitzicht op het Fjord van de Laatste Hoop en de Patagonische steppe. De ideale gelegenheid om tot rust te komen en na te genieten van de onvergetelijke ervaringen in Torres del Paine. Een andere mogelijkheid is een wandeltochtje van ongeveer 10 minuten naar Puerto Natales. In het begin van de 20ste eeuw had men een haven nodig door de bloeiende schaapindustrie en zodoende werd Puerto Natales gesticht. Het is een slaperig stadje dat enkel tijdens de zomermaanden kan leven van toerisme. Diner en overnachting in het hotel.
8
Dag 8 Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago de Chile
Na de belangrijkste maaltijd van de dag neem je afscheid van het Fjord van de Laatste Hoop en ga je weer door de immense vlaktes van de Patagonische steppe. In dit onherbergzaam gebied zie je slechts bruinachtige grassen, struiken en uitgestrekte boerderijen. De teelt van schapen, lama’s en alpaca’s en de bijhorende productie van wol zijn de belangrijkste vorm van broodwinning in dit uitgestrekte gebied. Tijdens je bezoek aan zo’n typische boerderij, ook wel estancia genoemd, maak je kennis met de huaso of Chileense cowboy. Na een typische lamsbarbecue ga je terug naar Punta Arenas voor de vlucht naar Santiago de Chile. Diner en overnachting in het hotel.
9
Dag 9 Santiago de Chile – Paaseiland
Na het ontbijt neem je de volgende vlucht naar Paaseiland of Rapa Nui. Deze ruwe diamant is ongeveer 170 km² groot en is één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. We vinden er drie schildvulkanen, twee witte zandstranden en vele groene heuvels. Rapa Nui is vooral bekend om zijn grote stenen beelden: de Moai. Hoe, waarom en door wie deze gigantische beelden gebouwd en verplaatst werden, blijft een onopgelost mysterie. Bij aankomst in Hanga Roa, de hoofdstad van Paaseiland, ga je naar een charmant lokaal restaurant voor een lunch. In de namiddag bezoek je reeds enkele belangrijke plaatsen van het eiland. Het Tahai complex is een archeologische site die bestaat uit drie ceremoniële platforms: Ahu Vai Uri, Ahu Tahai en Ahu Ko Te Riki. Laatstgenoemde is de enige Moai met gerestaureerde ogen. Elk platform is anders en levert prachtige beelden op. Daarna bezoek je Ahu Akivi. Hier zie je de zeven Moai die vanop hun platform uitkijken over de oceaan. Je zet de tocht verder naar de steengroeve Puna Pau. Hier werden de hoofddeksels of pukau voor de Moai gebeeldhouwd uit het rode vulkanische gesteente: scoria. Diner in het lokaal restaurant en overnachting in een eenvoudig maar typisch hotel.
10
Dag 10 Paaseiland
Vandaag volg je na het ontbijt de indrukwekkende Moai route en ontdekken nog meer betoverende beelden, verspreid over het hele eiland. Je zet de dag goed in met een bezoek aan de mooie vulkaankrater van Rano Raraku. De hellingen van dit Unesco werelderfgoed zijn bezaaid met Moai in allerlei vormen en formaten. Je wandelt tussen sculpturen met grote, starende ogen, terwijl anderen nog niet volledig afgewerkt zijn en onlosmakelijk verbonden blijven met de helling. Hier kunnen we ook de grootste, onafgewerkte Moai van het eiland bewonderen: een beeld van maar liefst 21 meter. Na een picknicklunch is de volgende halte Ahu Tongariki, het grootste platform van het eiland met 15 indrukwekkende Moai. In 1960 veegde een alles vernielende tsunami de kolossale beelden weg en vernietigde een groot deel van het platform. Dankzij Japanse steun werd deze site tot in de kleinste details hersteld en straalt het weer zijn originele charme uit. Als kers op de taart is er nog wat tijd voor ontspanning op het witte strand van Anakena. Onder het toeziend oog van de Moai kunnen liefhebbers hier een duik nemen in het blauwe water van de Stille Oceaan. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
11
Dag 11 Paaseiland
Een korte wandeling brengt je naar de hoofdstraat van Hanga Roa en de zee is nooit veraf. Wie zin heeft in een frisse duik kan gebruik maken van het zwembad in de tuin van het hotel of zich laten meedrijven op de golven van de Pacific. Na de lunch maak je je klaar voor een uitstap naar de indrukwekkende vulkaan Rano Kao. In de diepe krater ligt een zoetwatermeer, deels bedekt met totora-riet, wat een prachtig uitzicht oplevert. Op de top van de kraterwand bevindt zich Orongo waar jaarlijks de beroemde festiviteiten van de Vogelman of Tangata Manu plaatsvonden. In de rotsen zijn meer dan honderd petrogliefen gekerfd. Onderzoekers buigen zich al jaren over de perfectie waarmee gigantische basaltblokken hier opeengestapeld zijn. Volgens allerlei theorieën is er zelfs een gelijkenis met de bouwkunst van de Inca’s. Je verblijf op het eiland van Hotu Matu’a, de vermoedelijke stichter en eerste opperchief van Rapa Nui, sluit je af met een gezellig diner.
12
Dag 12 Paaseiland – Santiago de Chile
Na het ontbijt neem je afscheid van het mystieke Rapa Nui en ga je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Je laat de Moais, vogelmannen en de opwekkende muziek achter ons en kunnen alvast een beetje beginnen dromen over de mooie legendes van de Atacama woestijn. Diner en overnachting in Santiago.
13
Dag 13 Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama
Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Calama, een belangrijke mijnstad in het noorden van het land. Een bus brengt je naar San Pedro de Atacama, een afgelegen dorpje op 2.400 meter hoogte. Het ligt in een mooie oase of ayllu en met zijn lemen huisjes, smalle straatjes en prachtige kerk in adobe is het zonder twijfel een pareltje in de droogste woestijn ter wereld. Onderweg heb je zicht op de Cordillera de la Sal, een enorme bergrug van zoutgesteenten. In de omgeving vinden we immense vulkanen, waaronder de gigantische Lincancabur. Na de lunch heb je nog enkele uurtjes de tijd om het centrum van San Pedro te verkennen en een kijkje te nemen in de vele souvenirwinkeltjes die dit woestijndorpje rijk is. Diner en overnachting in het hotel.
14
Dag 14 San Pedro de Atacama
Na het ontbijt ga je naar de immense Salar de Atacama, de grootste zoutvlakte van Chili met een oppervlakte van 3.000 km². Ondergrondse rivieren voeden deze depressie in de woestijn, maar de kurkdroge hitte doet het mineraal- en zoutrijke water verdampen met een oogverblindende zoutmassa als resultaat. Het reservaat Los Flamencos is de broedplaats en belangrijkste voedselbron voor flamingo’s en talrijke andere vogelsoorten. Je kruist de Steenbokskeerkring en komt langs de dorpjes Toconao en Socaire waar de terrasbouw van de Inca’s nog steeds toegepast wordt. Je zet de klim verder naar een hoogte van zo’n 4.100 meter met als eindbestemming Lago Miscanti en Lago Miñiques. Deze fascinerende meren met ijskoud, turkooisblauw water bevinden zich in de immense Altiplano of Andeshoogvlakte. De weerkaatsing van de omliggende bergketen en de vulkaantop in het water levert prachtige beelden op. Met een beetje geluk wordt het postkaartplaatje compleet en zie je ook flamingo’s en vicuña’s. Je eindigt de dag met een heerlijk diner en een welverdiende overnachting in het hotel.
15
Dag 15 San Pedro de Atacama
Vandaag ben je erg vroeg uit de veren, want klokvast bij zonsopgang wil je de geisers van El Tatio zien opspuiten. Je gaat naar het grootste geiserveld op het zuidelijk halfrond waar je een rustige wandeling maakt tussen zo’n 80-tal geisers. Oppervlaktewater sijpelt de grond in en wordt verhit door warm gesteente. Wanneer het water kookt zorgt de verhoogde druk dat water en stoom naar de oppervlakte komen. Na dit spektakel kun je ontspannen in de thermale bron die een gemiddelde temperatuur van 36°C heeft. Na een kort bezoek aan het moeras van Machuca heb je tijd voor een lunch. In de late namiddag maak je kennis met de intrigerende zand- en rotsformaties van de Valle de la Luna of Maanvallei. Wind- en watererosie hebben hier spectaculaire vormen gecreëerd, stuk voor stuk natuurlijke kunstwerkjes. Grillig gevormde zoutkristallen zorgen voor surrealistische beelden. Vanop een plateau bewonder je de mooie zonsondergang boven de Maanvallei met de Licancabur stratovulkaan op de achtergrond. Dankzij de hoogte en droge lucht in San Pedro geniet je miljoenen fonkelende diamanten aan de hemel. Diner en overnachting in het hotel.
16
Dag 16 San Pedro de Atacama – Calama – Santiago de Chile
Na het ontbijt ga je naar de luchthaven van Calama voor de binnenlandse vlucht naar Santiago de Chile. Daarna ga je nog even op verkenning in twee pittoreske wijken van Santiago: Yungay en Brasil. Hier worden we ondergedompeld in een ander stukje geschiedenis van de stad met haar gezellige straten. Diner en overnachting in het hotel.
17
Dag 17 Santiago de Chile – Brussel
Vandaag ga je na het ontbijt naar de wereldbekende Maipo vallei. De Spaanse veroveraars brachten in de 16de eeuw druiven mee toen zij het land koloniseerden, maar toch was er ook een sterke Franse invloed. De meeste wijngaarden liggen tussen het Andes- en het kustgebergte waar de verschillende klimaatgordels en de diverse ondergronden de perfecte omstandigheden creëren voor de productie van hoge kwaliteitswijnen. De mooie wijngaard die je bezoekt, is gelegen in deze prachtige vallei en produceert unieke wijnen. Wij nemen alvast de proef op de som en genieten van een heerlijke proeverij. Bij een gezellige afscheidslunch op deze speciale locatie geniet je na van onze onvergetelijke reis in het veelzijdige Chili. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.
18
Dag 18 Brussel
Aankomst in Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
  Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register