Cowboys & Indians

Cowboys & Indians

€1448 per persoon

Verken de wilde gebieden van het Westen, ver weg van de toeristische wandelpaden. Ontdek de ongerepte natuur en reis langs de besneeuwde bergtoppen van de Rockies, de geisers van Yellowstone en de prairies van Wyoming.

16 dagen
1
Dag 1 Brussel – Denver
Vlucht met als bestemming Denver. U pikt uw huurwagen op en u begeeft zich naar uw hotel. Denver is gelegen aan de voet van de Rocky Mountains op een hoogte van 1609 meter, of ongeveer één mijl, waaraan ze de bijnaam “The Mile High City” te danken heeft. De dichts bevolkte stad van Colorado zal u met haar restaurants, bars, nachtclubs en boetieken zonder twijfel aangenaam verrassen. Meerdere sites zullen u de sfeer van het Far West doen ontdekken, onder meer het History Colorado Center, het Black American West Museum of nog het Buffalo Bill Museum.
2
Dag 2 Denver – Rocky Mountain National park – Cheyenne
Verlaat Denver en reis noordwaarts richting het Nationaal Park Rocky Mountain, opgericht in 1884. Dit nationaal park beschermt 58 bergtoppen die boven de 4000 meter pieken en barst van de natuurwonderen: wilde bloemen, bossen, doorzichtige meren, watervallen, gletsjers… In dit beschermd natuurgebied ontdekt u ook de bron van de Colorado rivier en wilde fauna met een ontelbaar aantal elanden, moeflons en bevers die er vrij rondlopen. Het park biedt u talkrijke activiteiten aan: afgeschermde wandelpaden, muurklimmen, vissen, fietstochten, enz. Reis door naar Cheyenne, die haar roem dankt aan de bekende rodeo, het Cheyenne Frontier Days.
3
Dag 3 Cheyenne – Hot Springs
‘s Ochtends vertrekt u vanuit Cheyenne naar Hot Springs, beroemd in South Dakota voor de helende warmwaterbronnen. Stop even onderweg om te genieten van een Freedom Trail wandeling langs de oevers van de Fall rivier en ook onder de watervallen. In Mammoth Site ontdekt u fossielen van mammoeten en in het Black Hills Wild Horse Sanctuary kan u de wilde mustangs bewonderen in hun natuurlijke habitat.
4
Dag 4 Hot Springs – Rapid city
Vandaag ontdekt u de legendarische Mount Rushmore die in 1939 uitgehouwen werd. Deze 18 meter hoge sculpturen vereeuwigen de 150 jaren geschiedenis van de Verenigde Staten en vertegenwoordigen de vier presidenten die haar lot hebben geschapen: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Mount Rushmore bezoeken en Crazy Horse Memorial overslaan zou zonde zijn. Er wordt een enorm kunstwerk gebouwd, gewijd aan de Indiaanse leider Crazy Horse, dat éénmaal afgewerkt het grootste ter wereld zal zijn.
5
Dag 5 Rapic city
Vertrek vanuit Rapid City richting het Nationaal Park Badlands en de buurstad, Wall, voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. Miljoenen jaren erosie door de wind en het water hebben het unieke reliëf en de diepe canyons van de Badlands uitgehouwen. In dit park schuilen talrijke wilde dierensoorten zoals de Amerikaanse moeflons, bizons, vossen, de bekende Amerikaanse bunzing, antilopen en herten. Langs het pad Fossil Exhibit Trail en vooral in het zuiden van de Badlands ontdekt u de beroemde verzameling fossielen.
6
Dag 6 Rapid city – Billings
‘s Morgens vroeg vertrekt u vanuit Rapid City en stopt u even aan de “Devil’s Tower” in het “Black Hills” massief, een natuurlijke monoliet die 386m boven het aangrenzende landschap pronkt en een piek bereikt van 1558m. Het is het eerste nationale monument van de Verenigde Staten, erkend in 1906. Begeef u richting Big Sky Country en “Little Bighorn”, de plek waar de beroemdste veldslag van de Far West werd gestreden, waar Custer zijn laatste strijd tegen de Sioux en de Cheyenne uitvocht. U reist door naar Billings langs de panoramische route Beartooth Highway.
7
Dag 7 Billings – Cody
Doorkruis het grondgebied dat ooit aan de Sioux stam toebehoorde en waar talrijke veldslagen werden gestreden. U komt aan in Cody, de stad van Buffalo Bill, gelegen op 33 km van de oostelijke ingang van het Nationaal Park Yellowstone, aan de voet van de Rocky Mountains in Wyoming. Deze stad mengt oud en modern zonder iets van de Western stijl te verliezen. De populairste bezienswaardigheid in Cody is de rodeo die u tijdens het hoogseizoen elke avond kan ontdekken.
8
Dag 8 & 9 Cody – Yellowstone National Park
Onderweg naar Yellowstone zal u niet lang moeten wachten om door een uitzonderlijk kader begroet te worden. Langs de Grand Loop Road ontdekt u de verschillende sites van het park. In « Mammoth Country » ontdekt u rond de warmwaterbronnen van de Mammoth Hot Springs fantastische terrasjes en blauwe warmwaterbassins. In « Lake Country » kan u het majestueuze Yellowstone Lake en de geothermische fenomenen zoals de geisers, modderpoelen, fumarolen…bewonderen. De bekendste site van het park is « Geyser Country » met zijn 200 geisers waaronder de beroemdste, de Old Faithful, ontdekt in 1870. Deze heeft de gewoonte om elke 60 minuten in actie te schieten en water tot op hoogtes van wel 40m te spuiten. De Grand Canyon van Yellowstone baant zich een weg door « Canyon Country », één van de meest ongerepte gedeeltes van het park waar u onder andere van de watervallen kan genieten. Verder zuidwaarts ontdekt u de immense vlaktes van Hayden Valley waar kuddes bizons grazen.
9
Dag 10 West Yellowstone – Grand Teton – Jackson Hole
Verlaat Yellowstone en ontdek het bergachtige landschap en de wilde fauna van het Nationaal Park Grand Teton. U bevindt zich in het land van de grizzly beren, de wapiti’s en de “mooses”, de grote elanden van Noord-Amerika. Geniet van de prachtige weerspiegeling van de hoge bergen en de gletsjers in de doorzichtige meren en in de Snake rivier. Reis door tot Jackson Hole.
10
Dag 11 Jackson – Salt Lake city
Ontdek vandaag Salt Lake City, de stad van de mormonen. De buurt Temple Square, de zetel van de mormoonse kerk, herbergt enkele van de interessantste sites zoals het Mormon Tabernacle Choir, de Salt Lake Temple en de Family History Library waar zich de grootste genealogische databank ter wereld bevindt.
11
Dag 12 Salt Lake City – Moab
Verlaat Salt Lake City en begeef u richting Moab waar u twee van de prachtigste nationale parken van de Verenigde Staten ontdekt: de nationale parken Arches en Canyonlands. In Arches kan u meer dan 2000 roestkleurige rotsbogen bewonderen die door de wind en de regen uitgehouwen werden. Dankzij het warme woestijnklimaat is het park uitermate geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Of u nu de fiets, trektochten, wandelen of paardrijden verkiest, Arches biedt u een brede waaier aan activiteiten aan. Weinig kan tippen aan de adembenemende panorama’s en de prachtige zonsondergang over deze oeroude rotsen. Indien u de kans heeft, mag u zeker het pad naar het beroemde Delicate Arch niet missen. In de late namiddag ontdekt u er het bekendste panorama van het nationaal park van Arches.
12
Dag 13 Moab
Vandaag ontdekt u het Nationaal Park Canyonlands met zijn indrukwekkende rode buttes, zijn natuurlijke rotsbogen en het adembenemende uitzicht over de Colorado rivier en haar zijrivieren. Het park kent drie districten: Island in the Sky, The Needles en The Maze, zonder de rivieren te tellen.
13
Dag 14 Moab – Denver
Vertrek richting Denver. In de stad mag u zeker de Zoo, het Capitool en de US Mint niet missen. Maak van de tijd die u nog overblijft gebruik om te winkelen.
14
Dag 15 Denver – Brussel
Bezorg uw huurwagen terug aan de luchthaven voor uw terugvlucht met als bestemming Brussel.
15
Dag 16 Aankomst Brussel
Inbegrepen
  • Alle overnachtingen
  • Huurwagen
  • Vermelde maaltijden
  • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
  • Internationale vluchten
  • Lokale taksen
  • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven    You don't have permission to register