Canada self drive & Alaska cruise

Canada self drive & Alaska cruise

€3450 per persoon

Natuur staat tijdens deze rondreis centraal! Maak kennis met de indrukwekkende Rocky Mountains, ontdek tal van prachtige Nationale Parken waar je beren, elanden en wapiti’s kan spotten. De prachtige azuurblauwe meren, adembenemende uitzichten, snelstromende rivieren, gletsjers en prairies laten je nooit meer los.

23 dagen
1
Dag 1 Calgary Alberta
Calgary, de oostelijke toegang naar de Rocky Mountains, ligt in de buurt van het gebied waar de prairies eindigen en de uitlopers van de bergen beginnen en de rivieren de Bow en Elbow samenkomen. In het westen verrijzen de majestueuze bergen en in het oosten liggen prairie vlaktes die zich uitstrekken tot Ontario. Niet alleen is het de grootste stad in Alberta, maar ook het grootste Canadese grootstedelijk gebied tussen Toronto en Vancouver. Het beschikt over veel winkels en restaurants, 20ste-eeuwse zandstenen gebouwen en een grote diversiteit aan accommodatie. Calgary, oorspronkelijk een frontier town in het westen, is nog steeds trots op dit erfgoed en toont dit tijdens de Calgary Stampede, een tiendaags jaarlijks rodeo evenement dat meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekt. Calgary is een uitstekend beginpunt om de nationale parken van Canada in Alberta en British Columbia te bezoeken.
2
Dag 2 Calgary Alberta
3
Dag 3 Calgary Alberta
4
Dag 3 Waterton Lakes National Park Area
In Waterton Lakes National Park gaan de oudste bergen van de Rockies abrupt over in prairielandschap. Honderdduizenden jaren geleden ontstonden de hoge bergen, met daartussen het uitgestrekte Waterton Lake. Er leven onder meer elanden, zwarte beren, muildierherten, dikhoornschapen, buffels, wasberen, coyotes en poema’s. Waterton Lakes National Park is het enige natuurgebied ter wereld dat zowel is benoemd als UNESCO World Heritage Site, International Peace park én UNESCO Biosphere Reserve.
5
Dag 4 Waterton Lakes National Park Area
6
Dag 4 – 5 Glacier National Park Area Montana
Dit gebied omvat Glacier National Park en de omliggende steden. In het park vind je een deel van twee bergketens, meer dan 130 meren en 1000 verschillende soorten planten en dieren.
7
Dag 6 – 8 Banff National Park Area
Banff National Park, gelegen in de Canadese Rocky Mountains, was het eerste nationale park in Canada en is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Uitgestrekte gletsjers omrand met ijs, uitgestrekte bossen en smaragdgroene meren tonen een aantal van de meest majestueuze berglandschappen op aarde. Verscholen in de prachtige natuur voorzien de charmante stadjes Banff en Lake Louise in alle gemakken van een grote stad.
8
Dag 8 – 10 Jasper National Park
Het Jasper National Park, gelegen ten noorden van Banff National Park, is het grootste van de Canadese Rocky Mountain Parks en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Brede valleien, ruige bergen, gletsjers, bossen, alpenweiden en wilde rivieren langs de oostelijke hellingen van de Rockies maken allemaal deel uit van het ongelooflijke landschap. Er is meer dan 1200 kilometer hiking trails en een aantal spectaculaire wegen door de bergen. Het park is het huis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, zoals grizzlyberen, zwarte beren, bevers, elanden en nog veel meer.
9
Dag 10 – 11 Wells Gray Provincial Park Area British Colombia
Omdat hier 39 watervallen te vinden zijn, draagt het Wells Gray Park de bijnaam “Canada’s Waterfalls Park”. Deze uitgestrekte wildernis biedt grote meren, diepe kloven, met gletsjers bedekte bergtoppen, brede alpenweiden en oerbossen, die bijna even groot zijn als het Banff National Park. Het park biedt uitstekende mogelijkheden om wildlife te spotten. De grote steden in dit gebied zijn Valemount, Blue River en Clearwater.
10
Dag 11 – 12 Kamloops British Colombia
Kamloops ligt aan de samenvloeiing van de Thompson rivieren nabij het Kamloopsmeer. De regio staat gekend voor haar vele winteractiviteiten maar ook voor mountainbiken, parachutespringen, hengelsport, golf en talrijke sportevenementen. De stad wordt omringd door een tweehonderdtal meren. De prachtige panorama’s, het weelderige groen, de fascinerende zonsondergangen over het Kamloopsmeer, de grimmige pracht van de rots- en zandkliffen en wandelingen door de parken zorgen voor ontspannende ervaringen. Ga op een raderboottocht op de Thompson of bezoek de Siberische tijgers en de grizzlyberen in het Kamloops Wildlife Park. Bij Heritage Railway kan je een uitstap in een stoomtrein maken. Je kan er ook een dagje op uit naar de Greenstone Mountain, een eind buiten de stad.
11
Dag 12 – 14 Vancouver
Vancouver Area omvat de bruisende stad Vancouver, de internationale luchthaven en de steden in de onmiddellijke omgeving, zoals Surrey, Port Coquitlam, North Vancouver, New Westminster, Delta, Langley, Burnaby and Maple Ridge.
12
Dag 14 – 22 Cruise Alaska
Vaarschema: Vancouver – Scenic cruising the inside passage – Ketchikan – Juneau – Skagway – Glacier Bay – dag op zee – Seward (Anchorage). Verblijf in een buitenhut op een luxeschip in vol pension.
13
Dag 22 – 23 Anchorage
Vrije tijd in Anchorage, terugvlucht naar Brussel.
Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Gids
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Transfers ter plaatse
 • Vermelde maaltijden
 • Verzorgde reisdocumenten
Niet inbegrepen
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Lokale taksen
 • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven  You don't have permission to register